Recept ur boken "PICNIC I ÄLSKOGEN

TEXT OCH RECEPT ÄR UR DEN KOMMANDE BOKEN "PICNIC I ÄLSKOGEN" AV ANDERS LÖNEDAL.

Inledning Tack till alla som korsat mina stigar in i älskogen under livet. Särskilt tack till Anna Eriksson, en mycket speciell kvinna som hjälpte mig vid slutskrivandet av boken.

Jag skriver boken Picnic i Älskogen för att visa på sambandet mellan mat och sex. I boken finns recept, ett stort antal sådana, som hjälper till att förstärka den sexuella njutningen på kort sikt, men också mat som stärker dig och underhåller den långsiktiga lusten till livet. Recepten skall alltså öka aptiten på mer än ett sätt och ge en underbar mättnad samt en längtan efter mer. Jag vill dela med mig av min kunskap och visa hur vi kan hitta in och låta oss gå vilse i älskogen. Den passar alla åldrar. Det finns anekdoter och erfarenheter ur mitt och andras liv i boken. Tack för all njutning jag fått genom åren. Matlust har vi väl lite till mans. Jag vill bidra med lite mer Lust till mat och Lust till varandra. Matlagning kan vara oerhört sinnligt. Att äta tillsammans likaså. Lite tips på älskogsfödoämnen och kryddor radar jag upp här i inledningen, det går ju att smyga in dem lite varstans.

Anis, Basilika,Citron,Citronmeliss, Fänkål, Gräslök, Hasselnötter, Havre, Honung, Ingefära, Kanel, Klöver, Koriander, Kronärtskocka, Krusmynta, Kyndel, Lavendel, Libbsticka, Linfrö, Lök, Mandel, Mistel ( kyssbefrämjande ), Morot, Mynta, Nejlika, Nässlor, Palsternacka, Persilja, Potatis, Pumpakärnor, Rosmarin, Rädisa, Rödlök, Saffran, Salvia, Selleri, Senap, Sparris, Svamp, Tomat, Tryffel, Valnöt, Vetegroddolja, Vitlök, Ägg, Älgörtsrot, Ängskrasse, Äpple för att nämna några! En del tycker att kött är erotiskt, jag är en av dem men i boken finns det många fantastiska vegetariska recept. I en liknande bok jag läst skrev de att de föredrog kött med liv i och det tyckte jag var lite fyndigt. Men vad vi äter är upp till var och en. Och inom den Vediska matlagningen från Indien sägs det att kockens medvetande och sinnesstämning förs över till maten och påverkar den! Tänk på det när du tillagar maten efter recepten i den här boken. Visst är det så att hemlagat alltid smakar bättre än industrimat. Jag tror inte att det går att konservera erotiskt laddad mat, möjligen med undantaget choklad.

Föreställ dig att du sätter dig vid det vackert dukade matbordet. På andra sidan ser du två ögon som du som du nästan drunknar i. På bordet mellan er står maten. Kanske har ni tillsammans tillrätt den och fyllt den med afrodisiaka. Heta kryddor. Ni äter långsamt och ser in i varandras ögon. Det känns som om du smälter inombords. Ni hungrar efter mer än mat. Snart kliver ni in i älskogen. Går ni vilse i den idag så låt bli att hitta hem. Stanna kvar en stund och leta efter pinnar att kasta på kärlekslågan. Der finns gott om ved så ni kan lugnt stanna länge. Älskogen och stigarna in i den är odefinierbar. Kartan till den är väldigt åtråvärd men svår att hålla i handen.

God vällagad mat och sexuell upphetsning är ett säkert recept för att skapa en sinnlig stämning. Dofter och smaker påverkar våra sinnen och hjälper till att väcka lusten inom oss. En gemensam måltid kan vara som ett härligt utdraget förspel. Den väcker lusten och förbereder både kropp och själ på en djupare njutning. Hela situationen andas och doftar erotik. Medan ni mättar magen väcks en annan hunger. En hunger som bara kan mättas genom beröring och ljuvlig förening. En gemensam måltid kan alltså vara så här stämningsskapande, men det är viktigt att tänka på vad man äter. Det finns mat som hjälper oss att hålla oss på toppen av vår sexuella förmåga, som gör oss redo att göra det bästa av varje sexuell kontakt, ta vara på varje tillfälle till sex. Men kom ihåg att det finns mat som fungerar i helt motsatt riktning. Mat som gör att hormonbalansen i kroppen inte blir optimal för älskog. Mat ger oss energi. Mat ger oss lust. Sund mat håller våra kroppar i trim och balans, en balans som naturen ser som idealisk för fortplantning. Vi blir befruktningsbenägna. Vill man skaffa barn är denna förberedelse helt nödvändig. Men även om det inte är barnalstring vi är ute efter mår både kropp och själ bra av denna förberedelse. Vi vill väl alla må bra, känna oss energifyllda och njutningsberedda.

Kopplingen mellan sex och mat är nog lika gammal som människan. Att se en gemensam måltid som en del i det sexuella förspelet är något man hittar i samtliga kulturer. Älskande träffas för att äta en middag eller för att ses över en snabb men ändå romantisk lunch. Jag minns själv några måltider som fungerat precis som förspel. Oftast spontant. Det kan räcka med en blick eller med att fötterna möts under bordet för att lågan skall tändas. När den tänts kommer jag ihåg att jag gjorde att för att få röra vid min partner. Snabba smekningar när saltet skickades över, lång ögonkontakt och flera korta skålar. Efter en sund fanns bara hon och jag. Det spelade ingen roll om det var fler på restaurangen, de försvann i lågorna. Dansen som följde på middagen blev mest ett stillastående smek, en himmelsk förlängning av vårt offentliga förspel. I vår värld var vi mycket diskreta…men det händer mycket med händer när huvudet är högt uppe bland molnen.

Ett av mina bättre minnen när det gäller ett erotiskt laddat möte med mat inblandat är från min ungdom. Det handlade då inte alls om någon vackert tillagad mat utan om ett spontanmöte vid en korvkiosk längst upp på Avenyn i Göteborg. Jag stod i kön när jag hörde en av mina favorittjejer säga – Hej, vi är väl i sällskap? Det var lång kö och hon hoppade liksom in på min plats. Jag var inte sen att säga att - Visst är vi det, inga problem. Hon tog mig om armen och vi väntade på vår tur. Jag beställde en hel special med västkustsallad, hon tog en halv. För er som inte vet vad det är så betyder en hel special två korvar i bröd med mos ovanpå. En halv är då detsamma fast med endast en korv! Så heter det i Göteborg med omnejd. Det var lite skymning men varmt ute. Vi tog vår måltid och gick en lite bit neråt heden, tog vägen förbi Lorensberg, där finns en liten park och ett par soffor. Efter en stund av ätande kröp hon lite närmare och undrade om hon fick smaka lite västkustsallad. Jag tog en klick med höger pekfinger och förde in det i hennes mun (hon höll sin mat och en pucko i sina händer). Hennes sätt att få i sig klicken med tungan var väldigt sinnligt… Hon blinkade lite lurigt och vi kysstes mjukt och skönt. Minns att hon smakade av min västkustsallad och att hon hade lite senap på överläppen, jag snodde den. Hon log och vi åt upp våra specialer, torkade av händerna och kramade om varandra. Hon luktade underbart och hon kysste mig lite lätt på halsen. Vi fann varandras händer och gick bort mot Trädgårdsföreningen. Det var stängt men det gjorde inget, vi tog oss in ändå. Kyssar och smekningar i vårvärmen. Det doftade där som i paradisets trädgårdar är jag övertygad om. Hennes dofter i kombination, förförisk sådan, med alla blommor. Ingen störde oss. Vi älskade i en bra stund. Det var sannerligen en bra stund. Vi satt och pratade en stund efter vi hade släckt kroppens låga. Hon sade att det var fingret med västkustsallad som gjorde att det blev en erotisk specialmåltid. Hon berättade att hon fantiserat om mat och sex och det blev tydligt när min pekfinger närmade sig. Det gäller att fånga stunden.

Kunskapen om våra sexuella reaktioner och vad som kan förstärka dem är mycket gammal. I långa tider har vi sökt efter effektiva afrodisiaka. Att det inte bara är hjärtat som nås hos en man via magen kan nog många kvinnor intyga. Det vi kallar afrodisiaka finns i många former. En del av dem stimulerar våra sinnen, andra hela kroppen. Det viktigaste som jag ser det är att de förutom att stimulera vår längtan till sex och njutning också förser oss med de näringsämnen som behövs för att orka med frustande, ångande älskog. Tror vi att något är afrodisiakiskt så är det! Tänk på att vår viktigaste erogena zon finns mellan våra öron. Bort med alla puritanska tvångströjor, spräng bojorna och njut! Naturen har givit oss flera sätt att njuta. Av mat, solnedgångar (som kan vara mycket sinnliga i rätt sällskap), kroppar och mycket annat jag inte orkar skriva här, tänk själva i stället! Matlust handlar om lusten till livet. Det handlar om några av våra mest grundläggande drifter, de att äta och att fortplanta oss. Mat och sex hör ihop. Sexig mat kräver erotisk kreativitet. Det finns ingen mat som fungerar som kan få någon du åtrår att falla för dig. Personkemin måste finnas med. Men om din åtrådda partner ser dig som en möjlig älskare eller älskarinna kan du hjälpa lusten på traven med en sexig måltid. Duka din kropp som om du dukade bordet, klä dig fin under! Det förstärker din känsla av att vara vacker. När psyket är redo svarar kroppen på signalerna. En sinnlig måltid förstärker vår förmåga att njuta. Den hjälper till att göra upplevelsen så intensiv att den ligger kvar i minnet långt efter det att vi tillfredsställda kramar om varandra. Sex handlar om livet, det eviga livet, inte så att våra jordeliv är eviga men att livet är evigt och alltid hittar en väg. Kvinnans sköte kallades för ungdomens källa av de gamla taoistiska mästarna. Regelbundet drickande och badande i denna källa är något jag rekommenderar starkt. Det ger både hälsa, kraft och mod. Men kom ihåg att källan behöver fyllas på ibland. Risken att den sinar är stor om den inte underhålls. Alla tillflöden måste hållas rena och fria från allt som kan dämma upp dem! Sinnlig mat är ett sätt att hålla flödena öppna. Källan sinar bara om vi tillåter det. Vi behöver utforska alla dolda krafter inom oss och hitta nya sätt att uttrycka och utveckla sexualiteten. Vi måste öppna nya dörrar och kliva ut på nya vindlande stigar in i älskogen.

Man kan nå mycket höga njutningsnivåer tillsammans! Det är nog delandet av upplevelserna som ökar njutningen av både sex och mat. Avnjutandet av en gemensam måltid kan förvandlas till ett förspel som fungerar på flera plan. Så om vi skapar den rätta stämningen, tänker sexiga tankar och äter maträtter som bidrar till en sexig atmosfär tillsammans förstärker det känslan av närhet. Jag tycker det är synd att sex idag mest tycks handla om den fysiska akten och penetrering. Uppmärksammar vi bara den delen av sex missar vi den långsamma uppbyggnaden av kåtheten, liderligheten och sinnligheten. Det sitter i psyket vet ni… AFRODITE och VENUS kan vi tacka för mycket! Det är samma varelse, samma gudinna en grekisk och en romersk. Kärlekens och sexualitetens gudinna. Det sägs att hon kunde förföra vem och vad som helst. Hennes leende var förtrollande. Hon kom naken upp ur havets skum. Det var så att Uranus hade blivit kastrerad av sin son Kronos. Det som skars bort kastades i havet som passade på att förvandla det till en underskön gudinna. Det är helt rätt att hon fått ge namn åt kärleksingredienserna i maten.

Det livsmedel som nog mest sammankopplas med kärlek är chokladen. Ni som sett Lasse Hallströms underbara film ”Chocolate” vet vad jag pratar om. Den förföriska chokladpralinsmakaren i Juliette Binoches skildring var mycket sinnlig och ett hot mot allt kyskt som stadens frustrerande borgmästare stod för. Han föll tillföga på slutet… Choklad är sexigt! Choklad är gott! I choklad finns många ämnen som stimulerar oss med sin mörka magi…

AFRODITES CHOKLADMOUSSE Det här behövs:

 • 150 gram mörk magi, choklad av god kvalitet med minst 70% chokladinnehåll.
 • 8 cl konjak
 • 2 ägg
 • ½ dl keso
 • 1 dl vispgrädde ( det skall vara riktig grädde inga lättvarianter)
Så här gör du: Smält chokladen i vattenbad. Blanda i konjaken och rör om och låt svalna. Skilj äggulorna från vitorna. Vispa ner gulorna i choklad och konjaksblandningen. Rör om tills blandningen tjocknar lite. Vispa grädden men ta undan två matskedar till dekorationen Vispa ner keson. Vispa äggvitorna medelhårda. Rör ner grädden och äggvitan i chokladblandningen. Häll upp moussen i två serveringsskålar som får kallna i kylen i minst två timmar. När du serverar så dekorera med grädden du lade undan. Det här är en mättande efterrätt så huvudrätten måste vara av det lättare slaget om ni skall orka med eldig älskog. Choklad av god kvalitet är ju som tidigare sagt en säker älskogsstimulantia. Nästa recept är fullkomligt sprängfyllt med enkla stimulerande ingredienser. Den är inte så svår att tillaga och räcker precis till två sugna personer. Ät och njut!

ÄLSKOGSSKÅLAR Det här behöver du:

 • 4 smulade kex (av det krispiga slaget)
 • 2 ägg
 • 75 gr mörk choklad
 • 2 msk hackade valnötter
 • 2 msk socker
 • 2 msk smör
 • ½ dl starkt svart kaffe
 • 1 msk konjak
Så här gör du: Smält chokladen ihop med 2 msk vatten i ett vattenbad. Häll i socker och smör. Rör ihop och låt äggulorna förföriskt glida ner i chokladblandningen, när du gör det så se till att röra om hela tiden. Låt det hela sjuda i 5 minuter och lyft bort från spisen. Blanda försiktigt ner de smulade kexen, kaffet och konjaken. Häll upp i 2 skålar av lämplig storlek, garnera med en klick vaniljkryddad vispgrädde och njut.

VENUSKAKA Det här behövs:

 • 200 gr mörk choklad enligt det tidigare receptet.
 • ¾ dl vatten
 • 3 ägg
 • 1 dl strösocker
 • 1 dl vetemjöl
 • körsbär till dekoration om du vill
Den här kakan är lite klurig att göra men det är värt besväret, jag lovar. Så här gör du: Sätt ugnen på 180 grader. Smält 50 gram av chokladen tillsammans med vattnet i ett vattenbad. Ställ undan när chokladen är helt smält. Sätt ägg och socker i en annan skål i vattenbadet. Rör om tills det tjocknar, ta bort skålen ur vattnet och vispa till blandningen svalnat. Häll det i den smälta chokladen Blanda försiktigt i mjölet och rör om. Häll ner smeten i en tårtform. Sätt in i ugnen och grädda i 45 minuter. Smält resten av chokladen i vattenbadet, låt svalna något. Vispa grädde och slå den i chokladen, hur mycket du använder beror på hur stark du vill ha grädd/chokladblandningen. Ta ur kakan ur ugnen och låt den svalna. När den gjort det så dela den i två delar. Smeta chokladgrädden på nederdelen och lägg på toppen. Häll resten av chokladgrädden över kakan. Garnera och NJUT. Det blir en del choklad när det handlar om afrodisiakiska efterrätter. För att bryta av lite tar jag en Afrikansk frukt och glasshärlighet som är fullständigt oemotståndlig. Det blir mycket… så det räcker till en smärre orgie om ni är på det humöret. Om inte kan ni förvara det som eventuellt blir över i frysen ett tag. Men! Kom ihåg att den erotiska effekten avtar i kyla.

AFRIKANSK FRUKTORGIE Det här behövs:

 • 1 färsk ananas med bladen kvar, skuren på längden.
 • 1 mango i tärningar
 • 1 mandarin i klyftor
 • 1 papaya i tärningar
 • 1 guava i tärningar
 • 1 dl granatäpplejuice
 • Saften av ½ citron
 • 2 msk råsocker
 • 2 msk curacaolikör
 • 2½ dl vaniljglass
 • 2 msk riven kokos
Så här gör du: Gräv ur ananasen och tärna fruktköttet. Blanda ananasen med mango, mandarin, papaya, granatäpplejuice och citron. Smaksätt orgien med råsocker och likör. Fyll ananashalvorna med glass och täck med frukten. Strö kokos över. Servera omedelbart. Det smakar gudomligt och ger kyssarna som följer en förförisk sötma.

NJUTNINGSPÄRON Den här är enkel och kan göras väldigt erotisk! Det här behövs:

 • Ett välformat, moget dessertpäron
 • chokladglass av god kvalitet
 • varm chokladsås
Så här gör du: Dela päronet försiktigt på längden och skala det. Skulptera päronet och forma Venus vackra höfter och runda stjärt. Skulle päronet vara hårt så lägg det i en skål ihop med lite socker och konjak. Ställ i ugnen ett par minuter ca 200 grader blir bra. Lägg päronrumpan på chokladglassen. Häll över varm chokladsås precis innan du serverar. Det går att köpa diverse ätbara oljor och såser att hälla över sin älskade nu för tiden. Skulle din dröm vara att slicka choklad av din älskades kropp rekommenderar jag följande recept. Kom ihåg att lagom är bäst och även om du tycker att din älskade både ser läcker ut och smakar gott i chokladtäcke så häll inte över mer än du orkar äta upp! Det blir väldigt kladdigt och glatt om du inte orkar avsluta det du börjat! Över till såsen.

CHOKLADSÅS Det här behövs:

 • 50 gram mörk choklad av god kvalitet
 • 1 msk mjölk
 • 1 tsk vaniljsocker
Så här gör du: Smält chokladen ihop med mjölk och vanilj i ett vattenbad. Rör noga. Servera! Det blir lite tvärtom i den här kokboken. Desserterna först. Jag har valt att göra så för att en chokladkaka kan man ju alltid fixa och det är både snabbt och afrodisiakiskt. Jag tar några efterrätter till för den goda sakens skull. Vi tar ett par päron till! Den här efterrätten fick jag i Italien en gång. Jag var mätt men sällskapet propsade på att jag skulle prova. Jag gjorde det och har inte ångrat mig ännu…

ITALIENSKA VINPÄRON Det här behövs:

 • 1 stort moget päron, skalat och delat på längden
 • ½ citron, saften och det rivna skalet
 • 2 msk ricottaost
 • 1 msk honung
 • Lite muskotnöt
 • 2 msk socker
 • 1 glas rödvin
 • 1 bit kanel
Så här gör du: Gräv kärnhuset ur päronhalvorna och droppa citronsaft över halvorna! Päron mörknar fort. Fyll halvorna med ricotta, honung, rivet citronskal och muskotblandningen. Ställ in dem i kylen en stund. Under tiden värmer du vin, socker och kanel till en förföriskt doftande sockerlag. Ta päronen ur kylen, häll den varma lagen över dem och avnjut anrättningen omedelbart! Päron är användbara frukter. En rätt jag tycker mycket om är den som snart följer. Det fungerar också som förrätt! Men jag väljer att lägga den bland efterrätterna. Den innehåller lite kontraster. Päron med salt och peppar… kan det vara något. Ja! Jag lovar, de smakar fantastiskt och det är nog den oväntade kombinationen som överraskar lite. Prova! Du ångrar dig inte.

ROQUEFORTPÄRON Det här behövs:

 • 1 päron per person
 • ½ citron
 • 1 msk honung
 • Lite roquefortsås
 • Vitpeppar
 • Salt
 • 1 dl stötta valnötter
 • ½ dl grädde
Så här gör du: Dela päronen på längden. Gräv ur kärnhusen och skala dem. Häll citronsaft på halvorna så de inte mörknar. Krydda med honung, salt och peppar. Smält roquefortosten i grädden under det att du rör om hela tiden. Ställ in såsen i kylen en stund. Häll såsen avsvalnad över päronen och toppa med stötta valnötter. Ät och njut! En snabbefterrätt kan vara på sin plats. Ibland kan en snabbis vara nog så tillfredsställande så det krävs lite erotisk snabbmat om andan faller på när ni fått lite spontantid över. Den går fort men är inte mindre erotisk för det!

EXOTISK SNABBIS Det här behövs:

 • 1 mogen mango
 • 1 papaya
 • 2 ½ dl grädde
 • 2 msk råsocker
 • 1 ½ dl hallon
 • 2 msk svartvinbärslikör
Så här gör du: Kör alla ingredienser utom hallonen i mixer. Lägg i frysen för snabbkylning en stund. Ta ut den…kör den i mixern en stund igen. Häll upp i skålar. Toppa med hallonen. Njut av smakmixen. Vill du inte ha likör i så släng i en näve färska svarta vinbär. Jag kan inte utelämna de förföriska äpplena i efterrättsavsnittet. Äpplen har ryktet om sig att vara frestande. Det är känt från både Bibeln och Snövit. Eva frestar Adam med känt resultat. Den elaka styvmodern förvandlad till gammal gumma frestar Snövit. Jag tror i och för sig att det inte går att fresta någon med äpplen som inte vill bli förförd… undantaget Snövit då. Det handlar om röda äpplen så se till att få tag i det. I den första med äpplen som huvudnummer smyger vi ner lite saffran. Det är inte min favoritkrydda när det gäller lussekatter, men här kommer den till sin rätt… efterrätt.

EVAS FRESTELSE Det här behövs:

 • 2 röda äpplen
 • 3 msk vatten
 • 1 dl råsocker
 • 2 msk färskpressad apelsinjuice
 • 1 nypa saffran
 • 2 msk Grand Marnier
 • 4 msk vispad grädde
 • Lite konjak till grädden
 • Vanilj och florsocker
Så här gör du: Koka vatten, socker, apelsinjuice och saffran tills du får en genomskinlig katamellig sås. Lägg i äpplena som du skalat och kärnat ur och skurit i 4 delar. Koka på svag värme i 10 minuter. Vänd äpplena så de får en fin färg runt om. Ta från spisen, låt svalna och skvätt Grand Marnier över anrättningen. Lägg i höga glas och garnera med den smaksatta grädden. En efterrätt som sägs vara särskilt stimulerande för män är en jag kallar MIKRO MAGI. Den kan med fördel tillagas i just en mikrougn…Gud förbjude… men jag är ingen matlagningsfundamentalist. I nödfall får vi ta till mikron. Det här är en rätt som också är som en njutbar snabbis. Ok över till...

MIKROMAGI Det här behövs:

 • 2 stora röda äpplen, skalade
 • 2 msk kondenserad mjölk
 • 2 tsk råsocker
 • 1 litet glas sherry
 • 1 msk smör
 • 1 msk citronsaft
 • Lite citronsskal
 • Kanel
 • Kryddnejlika
 • 2 körsbär till garnering
 • 2 bitar kanel till det samma
Så här gör du: Lägg de skalade urtagna äpplena i kallt citronvatten. 10 minuter blir bra. Smörj 2 ungnsfasta formar i lagom storlek med smör och strö socker runt om. Lägg äpplena i formarna. Fyll kärnhusen med en blandning av kondenserad mjölk, citron, kanel och malen kryddnejlika. Fukta äpplena med sherry och smörj dem med lite smör. Täck formarna och kör dem i mikron i så där 7 minuter, beroende på kraft i mikron. Ta ut dem och garnera med körsbär och kanel. Ät och njut av snabbisen omedelbart.

NUNNEBRÖST - låter kanske inte så upphetsande men… är inte så kysk som namnet säger. Det här behövs:

 • 2 ½ dl finhackade katrinplommon
 • 4 äggvitor
 • 4 msk florsocker
 • ¼ tsk vaniljessens ( låt 4 vaniljstavar dra i 3 dl ljus rom i ett dygn )
Så här gör du: Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner florsockret gradvis. Tillsätt vaniljessensen och, FÖRSIKTIGT, de finhackade plommonen. Grädda i 180 graders ugn i ca 1 timme. Servera gärna med lite vaniljgrädde. Njut.

PASSIONSDESSERT Det här behövs:

 • 3 msk socker
 • 4 msk vatten
 • 1 äggvita
 • 2 ½ dl grädde
 • 50 gr pistaschmandlar
 • 2 msk skållade mandlar
 • 5 passionsfrukter
 • 2 msk flytande honung
 • lite citronmeliss till garnering
Så här gör du: Låt socker och vatten koka ihop på svag värme. Vispa äggvitorna riktigt hårt, när sockerlösningen tjocknat vispa ner det i vitan i en jämn tunn stråle. Vispa 2 dl grädde hårt och hacka nötterna riktigt fint. Vänd ner bägge ingredienserna i äggvitan och häll det i en frysform. Sätt in den i frysen och låt det frysa över natten. Skär mandlarna i flisor och rosta dem i en torr panna. Dela passionsfrukterna och häll innanmätet i en matberedare ihop med ett par msk vispgrädde och 1 msk honung. Blanda ihop passionskrämen och smaka av med lite honung. Tina glassen lätt innan du serverar den. Det blir vackert i låga glas. Häll passionskrämen över och garnera med citronmeliss. Ät och njut. Visste du att citronmeliss också kallas hjärtansfröjd?

MADAME BOVARY Hon är känd som en Flaubersk lättsinnig hjältinna. Med tanke på smaken och hur kroppen känns efter att ha intagit denna läckerhet skulle jag gärna ha gjort hennes bekantskap! Det här behövs:

 • 3 dl blandade bär.
 • körsbär, jordgubbar, hallon och röda vinbär.
 • 3 msk socker.
 • 2 msk kirsch ( tyskt körsbärsbrännvin)
 • 1 tsk rivet citronskal
 • 3 msk philadelphia ost
 • 4 digestive kex, stötta ( jag föredrar McVities).
Så här gör du: Kärna ur körsbären och koka dem ihop med sockret i 8 minuter. Ta från spisen, låt saften rinna av och spara den, låt bären kallna. Rör ihop philadelphia osten, citronskal och digestivekexen. Häll i bärsaft och kirsch. Rör tills det blir en mjuk kräm. Lägg krämen i botten på coupeglas och täck den med det röda bärmoset. Njut!

SÖTA KYSSAR Den här laddningen räcker till många pussar! Hittar du en groda så testa! Det kan bli en drömprins. Det här behövs:

 • 4 äggvitor
 • 75 gr socker
 • 1 äggula
 • 30 gr choklad av god kvalitet
 • 50 gr mandlar
Så här gör du: Vispa äggvitorna hårt. Vänd sedan ner socker och äggula. Hacka choklad och mandel och blanda ner dem med lätt kärleksfull hand. Lägg pussarna på en välsmord plåt. Tycker du om stora pussar så gör 24 stycken. Små snabba pussar blir det riktigt många av. Grädda dem i 50 graders värme till de är gyllenbruna. Det tar 35 till 40 minuter. Under den tiden kan ni ju kyssas på riktigt! Servera dem med starkt kaffe. Förvandlingen låter inte vänta på sig… om det nu är en drömprins eller prinsessa du letar efter. BILD PÅ VAMPYR VAMPYRENS VÅTA DRÖM Här gäller det att planera drömmandet. Kvällen innan drömmen skall denna skapas. Det här behövs:
 • 1 blodapelsin
 • 2 msk Grand Marnier
Vit Mousse
 • 60 gr vit choklad
 • 1 msk florsocker
 • 2 äggulor
 • 1 äggvita
 • ½ dl vispgrädde
Så här gör du: Skala apelsinen och klyfta den. Ta bort så mycket av de vita hinnorna du kan. Lägg klyftorna i Grand Marnier till nästa kväll. Vänd dem ett par gånger. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör i florsockret. Låt chokladen svalna lite och rör ner aggulorna. Vispa äggvitorna och grädden hårt var för sig. Blanda choklad och grädde. Vänd ner äggvitan och sätt moussen i kylen i väntan på drömmen. När det är dags så fördela apelsinklyftorna i två dessertskålar. Lägg på lite mousse och servera. Smaka och kyss din älskade på halsen.

LIGHT MY FIRE Här kommer kärlekslågorna! Det här behövs:

 • 2 färska persikor
 • 2 dl sött vitt vin
 • ½ dl konjak
 • färsk mynta
Så här gör du: Koka upp vatten och lägg ner persikorna varsamt. Skala dem försiktigt. Häll vinet i en gryta och låt persikorna landa i det, låt dem småputtra. När ni känner lust till efterrätten, smyg iväg och värm konjaken medan du lägger persikorna i skålar. Häll den varma konjaken över persikorna och tänd på! När flamman brunnit ut strö på mynta och servera! Underbart! Mat är viktigt. Rätt mat och näring skärper våra sinnen. Vi reagerar både på maten och vår partner, titta på partnern under måltiden och följ hur han eller hon påverkas. Du blir oerhört medveten om varje rörelse din älskogsvän gör. Maten blir till din älskades kropp. Du kan följa din älskade när maten förs in i munnen och känna tungan och tänderna… Vi älskar med blicken och reagerar inombords på det vi ser. Sättningen eller miljön där vi intar måltiden är viktig men det viktigaste är ändå hur vi upplever platsen och vilken sinnesstämning vi befinner oss i. Ögonkontakt är mycket viktig. Sitt mitt emot varandra så att ni kan se varandra djupt in i ögonen. Smek din partner med ögonen, de ger mycket tydliga signaler om våra känslor. Bra sex kräver lika mycket tid och fantasi som en sinnlig måltid. Att äta en erotisk måltid tillsammans och sedan låta avslutningen bli till ett snabbskjut är ingenting för mig. Snabbisar skall inte förringas men om sexlivet enbart består av snabba kroppsföreningar blir det snabbt tråkigt. Jag vill ha en starkare upplevelse en känsla av brunst och lust som får hela kroppen att skälva. Titta lite på de andra djuren! Förspelet är otroligt viktigt. De dansar, jamar, gnider sig emot varandra i timmar innan det är dags. Vi människor är förmodligen djurvärldens mest sexfixerade art. Vi kan älska när vi vill… vi styrs inte av parningstider. Även om jag upplever att de flesta blir lite kåtare när våren kommer. För många människor är sex väldigt viktigt för välbefinnandet. Jag själv mår inte bra om inte kroppen och själen får näring. Huden blir hungrig om den inte blir berörd. All god älskog kräver förberedelse. Maten kan innehålla afrodisiakiska ämnen, men det är bara halva sanningen. Det är helheten som gör det. Hur du är klädd, hur du mår, hur du doftar. Själv tycker jag att solvarm hud är något av det mest sinnliga som finns. Att älska utomhus på en bohuslänsk klippa, en klippa smekt av vatten och vind för din skull under årtusenden är oerhört sinnligt. Min älskogspartner och jag var en gång på just en sådan plats. En dag i maj var det. Det hade varit en bra vår och både klippor och vatten hade värmts upp. Vi satte oss ner, klädde av oss och intog en inte helt oerotisk lättare måltid. Klipporna lockade och snart sträckte vi ut oss på en, de är så mjuka och ibland mycket sinnligt formade de bohuslänska klipporna. Lusten som börjat spira redan i bilen på väg ut till havet tog snart över och vi gav oss hän i underbar älskog. Vi hade inte sett några andra människor så vi njöt av varandra och omgivningen under en lång stund. Efter ett tag upptäckte vi att ett par båtar lagt till och börjat greja med sina motorer, ett flygplan av mindre sort hade också flugit över vår klippa ett antal gånger… hoppas de njöt av vad de såg. Oss gjorde det inget, en sådan dag och i ett så sinnligt sällskap är det möjligt att stänga av världen lite och bara njuta. Och njuta är vad vi skall göra ofta. Det krävs mod för att njuta. Mod kräver näring på många sätt. Maten är ett sådant. Jag har börjat bokens receptsamling med efterrätter. Varför det kanske någon undrar. Jo, efterrätter anses av en del vara lite syndiga… De flesta går snabbt att laga till. Något att ta till när man är både godis och gosesugen. Jag kommer nu till de så kallade huvudrätterna. Den första är en favorit. Alla ingredienserna är afrodisiakiska. När jag lagade till den första gången blev jag helt hänförd. Kroppen blev varm och jag kände verkligen hur den påverkade mig.

RYSNINGS RISOTTO Det här behövs:

 • 2 ½ dl avorioris
 • 2 ½ dl hackade champinjoner
 • 2 ½ dl annan valfri svamp
 • 8 dl grönsaksbuljong
 • 2 msk smör
 • 4 msk olivolja
 • 4 msk finhackad lök
 • 1 ½ dl riven parmesanost
 • 1 msk riven vitlök ( cirka)
 • 2 dl rödvin
 • 1 tsk tryffelarom ( finns i olivolja )
 • 1 msk finhackad färsk rosmarin
 • ½ tsk färsk riven muskotnöt
Så här gör du: Värm buljongen och ta den från spisen. Stek lök, vitlök och svamp i en panna där du hällt i 3 msk olja och 1 msk smör. Lägg dem på ett fat för sig. Häll resten av olja och smör i pannan och bryn riset lätt, det skall bli genomskinligt, inte brunt. Tillsätt rosmarin, muskotnöt och buljong lite i taget, koka på svag värme och rör om. Att röra om är mycket viktigt! Lämna inte riset ensamt utan vaka över det i ca 20 minuter. Tillsätt svampen. Rör om och häll i det sista av buljongen. Koka i ca 10 minuter under det att du kärleksfullt rör om. När riset är mjukt och lite krämigt så häller du i rödvin och tryffelarom. Låt det bli varmt. Ta läckerheten av spisen, strö över parmesan och servera omedelbart. Vegetarisk mat är ofta förförisk tycker jag. Det handlar om levande föda tror jag och grönsakerna ser i varje fall levande ut med alla sina färger när vi tar hand om dem. En rätt som jag nu kommer till är lite halvvegetarisk i och med att den innehåller kaviar. Den är vacker, elegant och dyr. Men du behöver inte använda rysk kaviar! Stören som bidrar med den blir glad om du låter bli och tar ett billigare lokalt alternativ! Men dyr blir den ändå och du kan ju påpeka det för din älskogspartner…om de nu blir imponerade av priset på maten. Jag lovar i och för sig att ni får valuta för pengarna.

LYXPASTA MED SPARRIS OCH KAVIAR Det här behöver du:

 • Pasta av din favoritsort lagom för 2
 • 50 gr kaviar av den sort du anser du har råd med, svart eller röd
 • 2 msk olivolja
 • 1 hårdkokt ägg
 • 1 msk kapris
 • 6 tunna gröna sparrisar
 • 2 ½ dl vit sås av bechameltyp
Så här gör du: Koka pastan al dente! Ångkoka sparrisen, det är viktigt att den är lite knaprig. Skär dem i bitar. Fukta sparrisen med olivolja. Låt pastan rinna av och blanda den i såsen. Lägg sparris och pasta i en varm skål och strö det finhackade ägget ovanpå. Lägg på kaprisen och sist kaviaren. Garnera gärna med några skivor citron. Servera genast. Jag tycker att champange är en utmärkt dryck till detta! Njut. Snabbisar kan vara väldigt tillfredställande. Så även snabbisar i köket och då menar jag mat som går snabbt att tillaga och som ger styrka, kraft och mod! Två recept som tar max 15 minuter att tillaga. Det kan vara skönt att laga snabbmat så att ni snabbt kan återuppta era favoritaktiviteter. Den första snabbishuvudrätten kan vi kalla för…

CURRYDOFTANDE SNABBIS Det här behöver du:

 • 4 medelstora squash
 • 1 msk olja
 • 1 riven lök
 • ½ riven morot
 • 1 dl grädde
 • 1 tsk currypulver av din favoritstyrka
 • 2 msk riven kokos
 • 1 dl kokosmjölk
 • 4 strimlade dadlar
Så här gör du: Dela squashen på längden och stek bitarna snabbt i oljan. Ta squashen ur pannan, lägg på hushållspapper. Stek i samma olja lök, morot, kokos,curry och dadlar. Häll i kokosmjölken och koka på svag värme i 10 minuter. Lägg i squashen och koka i 10 minuter till. Häll i grädden, rör om och servera. Jag tycker det är gott med ris till. Det kan du koka medan du lagar squashen. Saffransris blir vackert om du tycker om det. Nästa snabbis tar inte mer än 10 minuter att laga till. Men är inte mindre njutbar för det. Och 10 minuter kanske är vad ni klarar av att vänta. Pasta igen och lite burkar men ändå…

SPAGHETTI MED KRONÄRTSKOCKA Det här behöver du:

 • Spaghetti lagom för två
 • 1 burk kronärtskockshjärtan eller bottnar, finfördelade
 • 1 liten röd paprika
 • 1 bit getost
 • 6 stora oliver ex Kalamata
 • 3 msk pinjenötter
 • 2 stora mogna tomater
 • 1 dl olivolja
 • 2 msk färsk basilika
 • Salt
 • Svartpeppar
Så här gör du: Värm oljan, spadet från kronärtskocksburken och paprikan i en stekpanna. Häll i pinjenötterna efter en liten stund. Koka spaghettin al dente! Under tiden hackar du tomaterna, oliverna och blandar dem med kronärtskockorna. Låt spaghettin rinna av och blanda i alla ingredienserna i samma gryta. Det gäller getosten och basilikan också! Smaka av med salt och svartpeppar. Servera ångande! En annan rätt som är en erotisk fullträff kallas för, Mellan lakanen eller Betweeen the sheets på utrikiska. Den är förförande god och även den vegetarisk.

MELLAN LAKANEN Det här behöver du:

 • 400 gr färsk spenat
 • riven muskotnöt
Pesto:
 • ½ dl pinjenötter
 • ½ dl basilikablad färska
 • 2 vitlöksklyftor
 • 25 gr riven parmesanost
 • ca ½ dl olivolja
Såsen:
 • 25 gr smör
 • 3 msk mjöl
 • ca 3 dl mjölk
 • 100 gr mozzarelaost
 • lasagneplattor
Så här gör du: Skölj och ånga spenaten. Det finns tillräckligt med vätska i bladen så du behöver inte tillsätta extra. Hacka den och blanda i muskotnöt samt lite salt och peppar. Peston gör du genom att förslagsvis använda en matberedare. hacka pinjenötterna fint i matberedaren. Tillsätt basilikabladen, vitlöken och parmesanosten. Kör allt en liten stund i beredaren så det blir finfördelat. Häll på olivolja i en tunn stråle tills det att konsistensen är sådan som du vill ha den. Smält smöret och strö i mjölet. Red av med mjölken. Smaka av med lie salt och peppar. Häll lite av såsen i en ugnsfast form. Lägg på en lasangeplatta ( använd förkokta eller färska ) Lägg pesto och spenat på plattorna och varva tills det är klart. Häll såsen ovanpå. Skva mozzarellan och lägg den på toppen. In med formen i en 200 gradig ugn, ca 20 – 25 minuter. Servera med kärleksäpplen ( tomater ). En variant på denna härliga maträtt jag kommit på är att göra en ” Svensk” pesto! Byt pinjenötter mot valnötter. Basilika mot späda nässelskott. Parmesanost mot Västerbottenost. Olivolja mot Rapsolja. Det blir fantastiskt gott. Pesto kan användas lite smygerotiskt till all pasta. Afrodite kom upp ur havet för att bringa världen kärleken. När hon gjorde det förkroppsligade hon kopplingen mellan sex och hav. Havsvågornas rörelse kan ses som smekningar. De drar sig ut från stranden en bit för att på nytt svepa fram över sanden, lite längre upp varje gång. Jag älskar att bada. Jag älskar att bada i höga vågor. Att stå och låta vågorna skölja över mig i sina smekningar är fantastiskt. Det känns ibland som om den där vågen som är lite högre än de andra, som låter lite mer och där det bildas ett vitt fräsande skum på toppen är vågornas orgasm. Sol, hav och erotiska lekar passar väldigt bra ihop som sagt. Det är inte konstigt att havets läckerheter under långa tider ansetts intimt förknippade med älskog. När du äter av havets frukter får du en försmak av älskog. Havets frukter stimulerar inte bara våra sexuella känslor, de innehåller också en i det närmaste perfekt näringssammansättning vilket hjälper våra kroppar att fungera inte minst sexuellt. Jag tycker själv att sältan i exempelvis räkor påminner om ett kvinnosköte. En kvinna jag känner sa i förtroende att hon ansåg att rysk kaviar smakade sperma. Musslor, snäckor och ostron påminner också om skötet. Öppna dem försiktigt och kika in så förstår du vad jag menar. Smaka på dem genom att bara doppa tungspetsen mellan skalen så blir det ännu tydligare. Vackert och sinnligt tycker jag. Jag är inte så förtjust i just ostron men de är lite speciella. De innehåller mycket zink, en metall som betyder mycket för hus könsorganen utvecklas och för vår förmåga till sexuell njutning. De innehåller också vitamin E som också är viktigt för lust och fruktsamhet. Dags för en fisk och skaldjursrätt!

VÄSTKUSTSK NJUTNING Det här behöver du:

 • 1 purjolök
 • 1 selleri
 • 2 msk olivolja
 • 2 små potatisar
 • 1 morot
 • 4 tomater
 • 1 msk tomatpure
 • 5 ½ dl grönsaksbuljong
 • 1 ½ dl vitt vin
 • 1 msk persilja
 • 1 lagerblad
 • lite salt
 • 350 gr vit fisk
 • 100 gr skalade färska räkor
 • 100 gr pilgrimsmusslor
Så här gör du: Skiva purjolök och selleri i ca ½ cm tjocka skivor. Stek dem i en gryta tills e är mjuka. Tärna potatisen, skiva moroten och blanda dem med purjo och selleri. Stek några minuter. Hacka tomaterna och blanda med tomatpuren. Blanda i grönsakerna. Häll i grönsaksbuljongen, kryddor, persilja och salt, koka upp. Låt det sjuda tills grönsakerna är genomkokta. Lägg i fisken, häll i vinet och peppra. Låt sjuda tills fiken är nästan färdigkokt. Häll i skaldjuren och låt koka lite till. Spara några räkor till dekoration. Vill du ha en tjockare konsistens så häll på lite grädde! När jag frågar män vad som är den viktigaste maten för potensen svarar nästan alla KÖTT. Särskilt nötkött och vilt. Det kanske är så att just kött tar oss tillbaka till jägar och samlarsamhället. Så en köttbit kan än idag väcka djupa minnen från forntiden. Jag är köttätare. Jag tycker om kött. Det är inte så att jag tycker att kött är en förutsättning för älskog, men köttets lustar tillhör mina favoriter. För att riktigt njuta av kött och för att riktigt känna kraften av det så är det enligt min mening så att vi inte skall äta det för ofta. I flera ursprungskulturer får vi del av djurens kraft genom att vi äter dem. Under större delen av 1990 talet hade min familj och jag egna djur. Vi födde upp och slaktade själva. Det gör att jag idag är mycket känslig köttets kvalitet. Det säljs mycket slarvigt styckat och alldeles för färskt kött i dag. Ett nötkreatur eller en älg kan gott hänga i 2 till 3 veckor för att bli så där fantastiskt mört. I främst nötkött finns mycket zink…sexualitetens favoritmineral. Om du skall bjuda någon favorit på sinnlig middag så bör du noga ta reda på hans eller hennes inställning till att äta kött. Det kan bli ett snabbt avslut annars. Till kötträtter passar rödvin allra bäst. Att kombinera kött och vin i en maträtt är underbart. När du tillagar den så ta tid på dig. Även i förberedelserna. Välj helst ekologiskt producerat kött. Det skall som sagt ta tid…om det är så att du och din partner inte kan låta bli att gosa medan maträtten tar den tid den behöver så tillåt er det. Maten kommer att smaka lika underbart efter det att ni tillfredställt era sexuella lustar. Detta recept heter Sofrito och det går knappt att misslyckas med den!

SOFRITO Det här behöver du:

 • 25 gr smör
 • 2 – 3 msk olivolja
 • 4 finhackade vitlöksklyftor
 • 350 gr nötkött
 • 1 msk mjöl
 • 1 lagerblad
 • 2 dl rödvin
 • 1 ½ dl grönsaksbuljong
 • salt och peppar
Så här gör du: Smält smöret och häll i oljan. Stek vitlöken försiktigt. Lägg i köttet och bryn det på båda sidor. Ta det ur stekpannan och lägg det i en ugnsfast form. Strö ner mjölet i stekpannan och rör om tills det att skyn reder sig. Lägg i lagerbladet och häll i vinet och buljongen och koka upp. Rör om hela tiden. Krydda enligt din smak. Häll såsen över köttet. Ställ grytan i 180 graders ugnsvärme och ta ut det efter ca 1 timma. Bakad potatis eller färska grönsaker blir bra till.

Ok…Nötkött är bra för sexlivet, Ostron likaså. Går de att kombinera till en afrodisiakisk oöverträffad oemotSTÅNDlighet? Det går…Receptet nedan är just en sådan kombination! DOLDA TALANGER Det här behövs:

 • 3 msk rapsolja
 • 1msk smör
 • 50 gr champinjoner
 • 10 små ostron
 • 2 skivor vitt bröd
 • 1 msk persilja
 • ½ citron, saften av
 • 1 ägg
 • ½ kilo fransyska i en stor skiva
 • salt och peppar
Så här gör du: Värm oljan i en stekpanna. Skiva champinjonerna fint och stek den varsamt. Skär ostronen i små bitar och stek ihop med svampen i ett par minuter. Smula brödet, hacka persiljan och blanda ihop dem med champinjoner och ostron. Tillsätt salt, peppar och citronsaft. Slå det vispade ägget över allt samman så att fyllningen binder samman. Forma köttskivan till en phallosliknande rulle runt fyllningen. Bind ihop med tråd eller tanpetare. Bry köttet lätt i pannan och sätt sedan in anrättningen i en 220 grader varm ugn i ca 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och låt köttet stå inne i ugnen i ytterligare en kvart. Servera gärna med kokt potatis som du lägger bredvid phallosen så de liknar testiklar. Den här maträtten är som gjord för ett sensuellt intagande. Det kan till och med tyckas vara lite provocerande. Det blir hotfullt när vi skär av en bit…och sedan hoppfullt när biten för till munnen. Jag föredrar att använda KRAV märkta ingredienser i min matlagning. Har du en egen köksträdgård är du lyckligt lottad. En variant är att handla i gårdsbutiker där det går att fa tag på färska säsongsgrönsaker under vår, sommar och höst. Jag är mycket känslig för köttets kvalitet. Som skrivet tidigare hade min familj och jag egna djur under några år. Jag saknar verkligen det. Lamm är något vi äter alldeles för lite av i Sverige. De flesta lammen lever väldigt nära naturen! De får växa till sig i lugn och ro. Just lugn och ro är väldigt betydelsefullt för hur köttet sedan smakar.

NJUTNINGSLAMM Nästa recept fick jag för länge sedan och då var det kyckling som huvudingrediens. Jag har bytt ut kycklingen mot lamm och tycker att hela anrättningen vunnit på det. Det här behövs:

 • ½ kilo lammstek från bakparten
 • 1 msk vetemjöl
 • 3 msk rapsolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 gul lök
 • 2 röda paprikor
 • 4 tomater
 • ½ chilifrukt
 • 1tsk kryddpeppar
 • ½ tsk paprikapulver
 • salt
 • svartpeppar
Så här gör du: Skär köttet i tärningar. Ta en nypa av kryddpepparn och lite svartpeppar och blanda i mjölet. Panera köttet. Hacka vitlöken och bryn den tillsammans med köttet i en tjockbottnad panna. Skiva lök och paprika och låt dem puttra ihop med köttet. Lyft ur köttet och tillsätt hackade tomater samt resten av kryddorna. Låt krydd och grönsaksblandningen puttra några minuter. Häll tillbaka köttet, på med ett lock och in i en 175 gradig ugn i ca en timma. Ös köttet ibland, det får inte torka ihop… Du kan hälla på lite vatten om det behövs. Servera gärna med vildris och färska grönsaker. Glöm inte att njuta! Det finns något som heter ”signaturdoktrinen”. Om du lägger upp maten så att de påminner om könsorgan till exempel en morot med lite brysselkål på var sin sida om den så är du, medvetet eller omedvetet inne på denna doktrin. Den finns i många olika kulturer. Signaturdoktrinen går ut på att Skaparen och Moder Jord har markerat varje växt som är nyttig för människan genom att via dess form visa för vilka organ och för vad den är nyttig. Jag tror att Moder Jord eller Gudinnan har ett stort finger med i det spelet. Så växter som liknar vissa kroppsliga organ är alltså särskilt nyttiga för dessa. Detta resonemang för mig osökt in på morötter och sparris! Dessa båda primörer har doktrinen att tacka för sina afrodisiska rykten, men de är inte utan sanning. Båda innehåller stora mängder E- vitamin. En engelsman vid namn John Gerald konstaterade på 1500 – talet att ” unga sparrisknoppar som doppats i vin stimulerar kroppslustarna hos både män och kvinnor”. Shjek Nefazaoui författare till den arabiska boken ”Den doftande trädgården” en fantastisk fn och erotsikt laddad bok lovordar sparrisen. Sparris ihop med gröna ärtor, aromatiska kryddor och ägg är en mycket kraftfull kombination. Han skriver: ” Gröna ärtor som försiktigt kokats tillsammans med lök och beströtts med fina kryddor, kanel, ingefära och kardemumma gör den som äter dem mycket liderlig och uthållig under kärleksakten. Han skriver vidare att: Den som kokar sparris och sedan steker dem i olja och därefter häller äggula med fina kryddor över dem och intar denna maträtt varje dag kommer att inte bara bli uthållig under kärleksakten, det stimulerar också det sexuella begäret hos både man och kvinna. … Och vidare: Den som skalar lök och lägger dem i ett stekjärn tillsammans med fina kryddor och steker blandningen väl med olja och äggulor kommer att få en helt överlägsen kraft till älskog om han eller hon äter av rätten i flera dagar! Det ni…med enkla medel…kan vi nå långt. Dags för ett par sparrisrätter! Sparris är väldigt lätt att tillaga. Men, det duger bara med färsk sparris! Burkvarianter, ett grymt sätt att fängsla primörer, göre sig ej besvär. BILD PÅ SPARRISÅKER MED HOPPANDE NUNNA LÄTTLAGAD NJUTNING Det här behöver du:
 • 200 gr färsk sparris
 • kokande, saltat vatten
Så här gör du: Skär av de torra bottenbitarna och släng dem i komposten. Skölj sparrisen väl och skrapa av den vita hinnan. Bind sparrisen i små knippen och låt dem koka i ca en kvart eller tills de är möra. Låt sparrisen rinna av ordentligt och servera med smält smör. Knopparna kan med fördel ätas med fingrarna som förrätt. Denna enkla rätt är ren och skär njutning. Jag ser den som en ” huvudrätt ” just för att den är så läcker och så sinnlig att det enda som behövs efter intagandet är älskogs efterrätt! Shejken skrev om sparris. ärtor och ägg som en oslagbar kombination. Receptet nedan är just ett sådant.

SPARRIS MED ÄGG OCH ÄRTOR Det här behöver du:

 • 200 gr sparris
 • 200 gr färska gröna ärtor
 • 3 msk rapsolja
 • 4 dl vatten
 • 1 msk majsmjöl ( om du har, ta vetemjöl om inte )
 • 2 äggulor
 • ½ citron
 • salt och peppar
 • lite smör
Så här gör du: Koka en skalade sparrisen i saltat vatten tills den är nästan mjuk. Lägg i ärtorna och låt det koka några minuter . Medan sparris och ärtor kokar gör du såsen. Hetta upp oljan försiktigt och rör ner mjölet. Fortsätt att röra tills du fått en jämn smet. Häll i kokande vatten lite i taget och vispa såsen jämn och fin. Låt såsen svalna något och tillsätt kryddor och vispade äggulor. Såsen skall hållas varm utan att koka! Red av med lite smör och häll i juicen från citronen. Låt sparris och ärtor rinna av, lägg upp dem på ett fat eller direkt på tallrikar. Servera omedelbart. Avokado äringen grönsak, det är en frukt. När jag under några år på 1980 talet reste runt på den Afrikanska kontinenten var jag vid ett flertal tillfällen hemma hos en vän och kollega som bodde i Zambias huvudstad Lusaka. Han hade vid sitt hus ett avokadoträd. Det gav honom de mest fantastiska avokados jag någonsin sett och smakat. De största vägde över två kilo! Två kilo av nyttig njutning. Namnet avokado kommer av det Aztekiska ordet ” ahuacatl” vilket betyder testikel. Själv har jag aldrig känt att det hänt något med testiklarna efter det att jag ätit av denna frukt, men formen är inte helt olik. Avokadon är faktiskt en av de allra nyttigaste frukterna som finns. Den innehåller en mängd vitaminer som är viktiga för våra sexuella funktioner. Avokadon kan användas på många sätt, ett av mina favorit tillagningssätt kom till av en slump. Jag var uppe i Stockholm på en hälsomässa, var hungrig på kvällen och blandade till vad jag hade… avokado och kräftost, det blev succe! Fantasi är det enda du behöver när du skall tillaga avokado. Det är gott med vinägrett till.

Här kommer ett recept på vinägrett. VINÄGRETT Det här behöver du:

 • 3 msk äpplecidervinäger
 • 2 msk kallpressad olivolja
 • ½ tsk flytande honung
 • 1 krm havssalt
 • 1 vitlöksklyfta
Så här gör du: Krossa vitlöken. Häll den och alla andra ingredienser i en burk, helst med skruvlock. Skaka noga. Ett sätt att servera den är att hälla den i hålet där kärnan satt i avokadon, men du kan också hälla den rätt över en sallad. Den här vinägretten är användbar på många sätt och vis. En kvinna jag känner gav mig receptet och meddelade också att hon använde den när hon kände ömhet eller irritation i slidan. Skall den användas till det bör den spädas ut något med vatten. Annars svider det! Vinäger, honung, vitlök och olivolja är bakterie och svampdödande var för sig och utgör alltså en bra kombination. Jag kan intyga att smaken av vinägrett kombinerade könssafter är mycket intressant. Jag är övertygad om att vi är väldigt nära både Gudinnor och Gudar när vi njuter. Att ge sig hän är för mig en andlig upplevelse. Det är som att meditera. Försök att tänka på något annat när du skrattar hjärtligt eller under en orgasm. Det går inte. Det finns mycket magi runt kärleken. I en låt av Alice Cooper, ” Millie & Billie” heter den ,sägs det att ” God made love crazy so he didn´t have to feel alone” och visst är det en underbar galenskap. Svamp är väldigt gott tycker jag och visst kan man få vissa associationer när de tränger upp ur marken. Särskilt kraftfulla skall svamp som växer i så kallade häxringar vara. Jag tycker det är fantastiskt att se hur de växer i nästan perfekta ringar, det blir kanske så där älvorna far fram i ringdans…vem vet. Vad jag vet är att receptet på vilda champinjoner gör gott i både själ och hjärta.

ÄLVDANS RUNT GRÄSTUVOR Det här behöver du:

 • 300 gram vilda champinjoner plockade från en häxring
 • 4 msk olivolja
 • 1 msk citronsaft
 • lite sherry
 • 50 gr smör
Så här gör du: Rensa svampen ( hittar du ingen häxring så går karljohanssvamp, kantareller bra, i nödfall får du ta köpesvamp) och bryn den i oljan. Häll i citronsaften och låt det puttra i några minuter. Smaksätt med salt, peppar och sherry. Slunga svampen i smöret just innan du serverar den. Det var svampen det, över till grästuvorna. Det här behövs:
 • 1 squash av den gröna sorten
 • persilja
 • 1 ägg
 • gräslök finklippt efter smak
Riv squashen på ett rivjärn, lägg den i ett durkslag och strö på salt. Låt stå och rinna av i en halvtimma. Pressa ur så mycket vatten du kan med en träslev och häll allt i en matberedare. Häll i persilja, ägg samt salt och peppar. Mixa allt slätt. Fördela squashmassan å två ugnsfasta smorda formar. Sätt i en 200 gradig ugn i ca 30 minuter eller tills de är gyllenfärgade. Låt dem svalna, gärna till nästa dag. Ta loss ”tuvorna” ur formarna, vänd upp dem på en tallrik och täck dem med gräslök. Lägg svampen runt tuvorna i en häxring. Servera med små röda tomater och lite sallad. Det var mina huvudrätter. En huvudrätt kan precis som en efterrätt avnjutas för sig. Det viktigaste är att huvudrätten inte behöver värmas upp innan den avnjutes. Med rätt planering, det är kockens ansvar, står den på bordet innan kock och gäst hunnit svalna. FÖRRÄTTER Förrätterna är att likna vid förspel. De skall vara som en smekning, ett ögonkast. Det betyder att de skall vara lätta att laga och att äta. Dofter och kryddor skall vara av det subtila slaget, precis så där att vi förnimmer dem. Tanken är att förrätten skall väcka nyfikenhet, begär och längtan efter mer. Förrätten skall kunna ätas utan fullständig koncentration. Det bästa är om den kan avnjutas med en hand, den andra handen kan vi ha glädje av någon annanstans. Inga krångligheter alltså! Förrätten skall vara som en lättare kyss eller en smeksam hand på höften. Den skall väcka dig och alla dina förväntansfulla zoner.

Nog skrivet om vad vi skall ha förrätten till, över till recepten! VILT OCH VACKERT Älskogen är en vacker plats att vara i. Tänk dig en vårmorgon ute i naturen. Andas in djupt, slut ögonen och njut av dofter och ljud. Hela naturen vibrerar av energi och nytt liv. Denna rätt är lite vild. Det är med beräkning, tanken är att väcka det vilda, njutningsbenägna djuret inom dig. Det är en sallad med ingredienser riktade till många av dina zoner… Det här behöver du:

 • 6 blad av grönsallad
 • ½ dl vildris
 • 1 msk hackade hasselnötter
 • 1 msk hackade valnötter
 • 1 msk russin
 • 1 näve färsk basilika
 • ½ vitlöksklyfta
 • majonnäs efter smak
 • lite klöver
Så här gör du: Lägg salladen svalt, välj ut blad av någorlunda samma storlek. Vill du ha dem lite krispiga så lägg dem i isvatten. Koka vildriset enligt instruktion på förpackningen (tycker du att enbart vildris blir för vilt finn en blandning med vanligt ris att köpa). Låt riset rinna av om det är vatten kvar, tänk på att riset skall kokas dagen innan! Planering alltså. Blanda ihop russin och nötter, det är bäst om du hackar nötterna själv. Russinen kan du om du vill lägga i blöt en stund innan du blandar dem, själv föredrar jag dem som de är. Pressa vitlöken och hacka basilikan. Blanda allt med det avsvalnade riset och majonnäs. Smaka av med salt och peppar om du tycker det behövs. Lägg upp salladsbladen på tallrikar och fördela salladen jämt på dem. Vacker uppläggning skall det vara, jag tycker om att lägga dem som en treklöver. Det finn lite symbolik i det. Tro, Hopp och Kärlek du vet… Strö sedan treklöver över salladen och njut.

SOLVÄRME Kom ihåg att vi äter och njuter med flera sinnen. Syn, Lukt och Smaksinnena i en kraftfull kombination. Vägen till en kvinnas hjärta sägs gå via magen. Vem som helst kan bjuda på restaurang för att imponera… men där har du ingen kontroll på varken ingredienser eller kockens sinnesstämning. Över till en mycket enkel och sinnlig förrätt… Det här behöver du:

 • 8 st physallis
 • 2 stora söta majskolvar
 • 4 körsbärstomater
Så här gör du: Köp färsk majs! Klä av den och glöm inte att ta bort trådarna. Koka dem i cirka 5 minuter och låt dem rinna av. Lägg upp dem på ett par fina tallrikar, i mitten på tallriken. Lägg physallisen på höger sida av majsen och tomaterna på vänster. Färgkombinationen påminner om solens gång över himlen. Den börjar lite yrvaket i orange och vi måste hjälpa den upp genom att vika undan bladen på physallisen. Ta tid på er här och mata varandra med frukten. Den gula majsen är solen mitt på dagen. Ät långsamt och njut, ta lite smör till om du vill. Tomaterna är solnedgången med sin djupt röda färg. Ät och njut av den följande natten…

DJUPT NER OCH LÅNGT INNE… Fruktbarhetssymboler och ritualer finns det många. Vi har ju flera olika stånd att fira under året. Sommarsolståndet är bara ett av dem. Fröer, ägg och nötter tillhör några av de viktigare symbolerna för nytt och spirande liv och även om ytan de skall igenom är hård så lyckas alltid grodden ta sig ut och kanske in. Älskogens nöjen och kosthållning är bra för både kropp och själ. Nästa maträtt eller skall vi kalla den för nästa förspel innehåller en rot vi är dåkiga på att äta här i Sverige. Svartrot heter den och är mycket läcker. Det här behöver du:

 • 1 lång svartrot
 • 1 msk honung
 • 1 ½ msk olivolja
 • lite citronsaft
 • 3 msk finhackade hasselnötter
 • 2 rödlökar
 • persilja
Så här gör du: Dela rödlökarna och lägg dem på en ugnsplåt. Blanda olja och honung och pensla rikligt över lökarna. Grädda dem i en 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. Känn på dem ibland, de skall vara mjuka utan bränd yta. Skrapa svartroten och dela den på längden. Lägg den i kokande citronvatten. Citronen är viktig, roten har en tendens att bli grå annars. Låt koka i ca 10 minuter. Lägg rötterna på två tallrikar med rödlök på var sida om de. Jag tror du förstår hur jag vill du skall placera dem. Pensla rötterna med olivolja och häll nötterna ovanpå. Avsluta med att dekorera med hackad persilja. Rätten avnjutes med fördel kall eller varm. Om du och din partner redan har ångan uppe föreslår jag en kall rätt…

LYX LUSTA ”Let´s get together the two of us over a glass of champagne”sjöng gruppen Sailor på 1970 talet. Och visst är champange förknippat med flärd, lyx och lust? Förspelet nedan är mycket enkelt att anordna. Kom ihåg att ett glas av den gyllene bubbelvätskan räcker. Skaldjuren skall vara helt färska, djupfryst förtar allt och lämnar både dig och partnern i kylan. Det här behöver du:

 • 1 halv flaska champagne
 • fyra ostron
 • 12 räkor
 • 2 havskräftor
 • 1 citron
 • 4 bitar hjärtformat bröd
Så här gör du: Kyl champagnen. Den skall vara kall! Ta ut fyra hjärtformade bitar ur ett par skivor vitt bröd och rosta dem. Under tiden lägger du upp skaldjuren vackert på två tallrikar. Ni skall klä av dem tillsammans. Vill ni ha majonnäs till så OK men jag tycker inte det behövs. Jag älskar sältan i skaldjuren den påminner ibland om en annan smak, vilken får ni gissa. Servera med brödet lite varmt. Se varandra in i ögonen medan ni klär av skaldjuren. Jag lovar att det sätter igång både fantasi och längtan.

KÄRLEKENS RÖDA ÄPPLEN För att hålla kärlekens låga brinnande måste elden få näring. Det går åt mycket energi så att tillföra njutningsbränsle är helt nödvändigt. Förutom att vara kärleksbefrämjande är maten i denna bok mycket näringsriktig. Ät och njut och vila i din älskades famn. Här följer ytterligare en snabbt tillagad njutning, perfekt som förspel. Det här behöver du:

 • 6 små plommontomater
 • några små späda spenatblad
 • 1 liten röd paprika
Till dressingen behövs:
 • 1 ½ msk fin olja
 • ½ tsk sesamolja
 • saften från en halv limefrukt
 • färsk ingefära
 • flytande honung
Så här gör du: Ta fram två fina tallrikar. Lägg spenatbladen på tallrikarna, de skall vara en fin grönyta för tomaterna. Skär tomaterna på längden och lägg dem i en stjärnform på spenaten. Skär paprikan i tunna skivor. Blanda oljorna och limesaften till en dressing. Riv ingefäran och smaksätt dressingen med den, lite honung samt salt och peppar. Servera den med lite varmt bröd och ett vackert leende.

VÅRRUSET Jag spelar rugby. Det borde alla göra tycker jag. Det är en sport med många härliga traditioner. Det var i baren efter en särskilt hård match i Storbritannien jag lärde mig följande ramsa… ”Hooray Hooray it´s the first of May! Outdoor fucking starts today”. Älskog utomhus kan vi idka året om enligt min mening men låt oss koncentrera oss på våren. Våren är som sagt en tid då det fullständigt spritter av liv i naturen. Det gör att det är enkelt att hitta njutbar förspelsmat. Det här behöver du:

 • 4 små morötter
 • Hackade hasselnötter
 • Hackade valnötter
 • Lite pinjenötter
 • Rödvin av det lättare slaget, kanske italienskt
Så här gör du: Skär morötterna i små stavar. Rosta nötterna under kärleksfull övervakning. När de är nästan klara blanda ner morotsstavarna. Låt dem bli varma ihop med nötterna. Häll upp morots och nötblandningen i små skålar och avnjut med ett litet glas vin.

HÖSTVÄRME Om hösten om hösten då är det allra bäst då har vi så roligt och… ja vad vi gör mest låter jag fantasin skapa. Jag älskar alla årstider och är glad över att bo på en plats på planeten där de verkligen löser av varandra. En höstdag med hög klar luft tycker jag är oerhört sinnlig. Tänk också på alla hösten färger, det sprakar om naturen! allt liv förbereder sig på den stora vilan som vintern för med sig. Allt liv utom det mänskliga som rusar fram genom årstiderna utan att stanna upp. Så mycket viktigare då med njutning och näring! Det här behöver du:

 • 100 gr fullkornspasta, gärna skruvar
 • 100 gr broccoli
 • lite smör
 • 50 gr valnötter
 • riven parmesanost
 • lite persilja
 • salt och peppar
Så här gör du: Koka pastan ”al dente”. Häll av vattnet och håll pastan varm. Dela broccolin i små buketter, det förkortar koktiden. Koka buketterna i saltat vatten under en minut. Smält lite smör i botten av en tjockbottnad kastrull. Hacka valnötterna grovt och lägg dem ihop med broccolin i smöret. Koka ihop med smöret i någon minut, rör ner pastan varsamt och var noga med att det inte bränner vid. Hacka persiljan och vänd ner i pastablandningen. Ta från värmen och riv parmesanost över. Servera lättklädd och med ett förföriskt leende.

WAKE ME GENTLY I sagorna talas det ofta om förändringar av det mirakulösa slaget. Den fula ankungen är en, grodan som blir en prins en annan. Ett bra sätt att starta förvandlingen på är att använda ett trollspö av selleri! Ett recept jag läste i en bok för länge sedan blandade denna rot med anis. Jag testade och det fungerade. Andedräkten blir god och kyssarna välsmakande om anis används. Över till en förspelssoppa. Det här behöver du:

 • 125 gr selleri
 • 50 gr potatis
 • 1 vitlöksklyfta
 • 6 dl grönsaksbuljong
 • 25 gr hasselnötter
 • anis
 • gräslök
Så här gör du: Dela selleri och potatis i små tärningar. Koka dem ihop med vitlöken i grönsaksbuljongen i ca 20 minuter. Rosta nötterna och hacka dem fint. Häll i selleri och potatissoppan. Rör om. Smaksätt med anis, salt och peppar. Innan du serverar den häll över gräslöken. Njut och le vackert! Den här soppan väcker lustan varsamt.

KÄRLEKSMOZZARELLA Levande ljus och champange i vackra glas. Lägg till en vacker duk och du har en fin inramning till ditt älskogs preludium. Släng ut TV:n eller täck åtminstone över den med något vackert. Kärleksäpplen eller som vi kallar dem tomater är bra att använda i förspelsrätter, den röda färgen tilltalar oss och det finns gott om symbolik i den. I den här rätten delar du kärleksäpplena på mitten och lägger dem med den mjukt rundade delen uppåt. Det liknar gudinnebröst jag lovar! Det här behöver du:

 • 2 stora mogna tomater
 • olivolja av bästa kvalitet
 • 1 vitlöksklyfta
 • färsk basilika
 • 4 oliver med röd fyllning
 • mozzarella ost av bästa kvalitet
Så här gör du: Dela tomaterna på mitten och lägg dem på två tallrikar som klarar en stund i ugnen. Blanda oljan med den pressade vitlöken, basilikan, salt och lite peppar. Häll blandningen över tomaterna och sätt in dem i en 200 gradig ugn. 20 minuter bör räcka. Under tiden delar du mozzarellan och häller upp ett par glas rödvin. Bjud din älskade på vinet. När ni druckit ur och gosat lite är tomaterna klara. Ta ut dem och lägg mozzarellan runt om, sätt oliverna mitt i tomathalvorna och gudinnans bröst är färdiga att njutas.

KÄRLEKSRÖTT Att rött är kärlekens favoritfärg vet nog de flesta. Röda rätter tycker jag är helt perfekta som förspel till en erotisk måltid. Den här innehåller rödbeta, en sinnlig rot som avnjutes ljummen och mjuk. Det här behöver du:

 • 1 litet rosensallatshuvud
 • 1 liten rödbeta
 • olivolja
 • 2 msk kryddig vinäger
 • 1 tsk fransk senap
 • 2 färska fikon
Så här gör du: Koka rödbetan mjuk. Skala den och dela den i tunna stavar. Blanda en dressing av olja, vinäger och senap. Smaka av. Det skall vara skjut i den! Lägg i de ljumna rödbetsbitarna och låt dem stå över natten. Dela rosensallaten och lägg den på två tallrikar. Lägg rödbetorna ovanpå och droppa lite av dressingen ovanpå. Skär upp fikonen och placera dem lite halvöppna på rödbetsstavarna. Ett halvöppet fikon kan starta fantasin med sin subtila form och den lockande färgen inuti. Det var recepten det. Ett antal att kombinera i oändlighet. Fast du kanske hittar några favoriter och njuter av dem flera gånger.

LITE OM ALKOHOL Stort intag av alkohol hör inte ihop med älskog! I en av Fredmans epistlar skriver Bellman ”Drick ej mera än du tål, tänk på dina göromål” och göromålen i episteln som Movitz hade var just av det erotiska slaget. Epistel nr 44 heter också Movitz helt allena och är en av mina absoluta favoriter! Den är underbar med alla sina 1700 tals omskrivningar av kärleksakt och könsorgan. Jag kan inte låta bli att skriva ner hela texten! Movitz helt allena På Tre Liljor satt en gång; Harpan mellan bena Glimma bred och lång; Roligt se hvar sena Och hvart finger i fullt språng Öfver harpan skena Under klang och sång. Harpan var förgyld och grön, Prydd med Myrten, Tusenskön, Med en Cherubim utmålad,       Prålad, Utaf Hoffbros vackra rön. Harpans klara läten Rör til andakt hvar person, Ifrån herdars säten Up til Gudars tron; Verlden blir förgäten, Hjertat blöder vid hvar ton, Sjelfva ängla-fjäten Käns i själn, och hon Gaf nu Movitz dubbel pragt, När han söng mot afgrunds magt, Slog accorder efter noten,       Foten Hördes intet stampa takt. I sitt stoft med tårar Movitz ligger lik; må gjordt! Hvem des hjerta sårar I min sång blir spordt. Kör i Bacchi fårar Up til Fröjas myrten-port, När du dig utkorar Någon Brud så fort; Drick ej mera än du tål, Tänk på dina göromål, På din Chloris, där hon ligger       Pigger, Visar dig sin blomsterskål. Movitz ville blänka Uppå Astrilds vädjo-ban; Råkte på en Enka Väl försökt och van; Lat och full, kan tänka, Låg där Movitz hela dan, Honom lyfta, sänka Måste ske med kran; När han nu, förstå mig väl, Skulle eldas i sin själ, Somna han mot väggen krumpen,       Trumpen, Som en gammal Bacchi träl. Bröder, om Er lyster Til at veta hvem hon var, Så är hon en syster Til Bror Bredströms Far; Eljest blek och tyster, Säflig uti tal och svar, Men förträffligt yster När hon bröllop har. Saken blef nu slutligt den: Movitz gaf hon djefvulen; Därför han vid harpan åter       Gråter, Spelar psalmen om igen Fröjas myrtenport – skötet Chloris – din älskade kvinna Blomsterskålen - skötet igen Det som gällde för Movitz gäller även idag; Drick ej mera än du tål, tänk på dina göromål. Uttrycket gäller inte bara älskog även om alkoholens effekter i alla fall på manskroppen kan få direkt fysiska konsekvenser. Alkoholen är kanske det vanligaste hjälpmedlet när vi behöver få lite assistans med hämningsbefriandet. Den kan väckaen slumrande lust, och kan till och med helt ta bort den. Alkoholen är en lurig drog, glöm inte det. I väl avvägda mängder är den fantastisk. Det är alldeles för lätt att luras av den, och dess effekter påverkas av hur vi mår. I vår västerländska kultur där sexualiteten ofta är undertryckt kan alkoholen fungera som både öppnare och stängare. I Shakespeares Macbeth sägs det ”Alkoholen framkallar lustar, men tar bort förmågan att njuta av dem” han kunde lagt till att den också kan ta bort lusten helt. Måste du ta till alkohol för att få bort hämningar varje gång sitter säkert problemet någon annan stans och bör i så fall bearbetas med exempelvis kognitiva metoder. Då gäller det att hitta varför det är så. Ihop med en god erotisk middag skall alkohol njutas i små mängder. Vin är att föredra tycker jag, ett gott rödvin ihop med rysnings risotton smakar himmelskt. Det är just kombinationen av smaker som ger rysningen. Ett bra sätt att avnjuta alkohol på ett ofarligt sätt är att använda den i maten. I många av recepten i boken ingår det alkohol, främst genom att vi använder vin. I maten ingår det då bara så mycket att det stimulerar dina sinnen och väcker din nyfikenhet på ett sätt som inte minskar din förmåga till att ta och ge njutning. I en god efterrätt som heter Zabaionne kombineras två lusthöjare, vin och äggula. Jag klämmer in det receptet här, det är enkelt. Det behövs 4 äggulor, 2 msk strösocker,6 centiliter Marsalavin, tålamod och en stark arm. Vispa äggulorna ihop med sockret i en skål som du har i ett vattenbad. Vispa tills blandningen blivit ljus och krämig. När vattnet börjar sjuda häller du i Marsalavinet lite i sänder. Fortsätt vispandet till blandningen är tjock och skummig. Tålamod! Skyndar du på är det risk att det skär sig. Servera Zabaionnen varm i förslagsvis vinglas. Långa brödstavar är gott till. Jag älskar champange! Ljudet av en smällande champangekork förebådar glädje och fest. En frukost med någon man älskar där champange ingår är underbar. Den kan vara enkel, om nu något kan vara enkelt i champangesällskap. I mitt tycke kan detta pärlande vin användas till allt. När de kalla bubblorna dansar över tungan fylls jag av vällust och minnen. Att viner med bubblor i känns mer spännande än andra är för att de är så stimulerande. Bubblorna, som är koldioxid, gör att alkoholen kommer ut i kroppen snabbare än med ”vanliga” viner. Det gör att du känner effekten nästan direkt och det skapar det berömda champangeleendet. Jag skulle kunna skriva champangens lov på flera sidor, fast det gör jag inte. Även om champange är fantastiskt så flikar jag in en liten varning. Drick ej mera än du tål igen. Ett par glas av pärldrycken kan ha afrodisiakiska effekter, dricker du ett par flaskor förtars effekten helt och att nå älskogens höjder blir hart när omöjligt. Så, njut av den och kom ihåg att för mycket är för mycket vad det än gäller. En älskogspartner jag hade älskade också champange. Och då oftast på morgonen… Jag brukade smyga ut i köket och ordna med lite sängfrukost på en bricka med ben. Beroende på vilket vakenstadie hon var i tog sig frukosten lite olika vägar. Ibland ställde jag brickan över hennes bröstkorg. Sedan smög jag mig in under täcket och fick en fantastisk första frukost. Min partner hade brickan som stopp… och den fungerade lite som lätt bondage. Hon kunde ju inte ta sig därifrån utan att välta frukosten. Nu var det i och för sig aldrig så att hon tänkt rymma, men fantasin kan förhöja det mesta. Smakerna koncentreras lite över natten och blir helt enkelt berusande. Ibland använde vi skötet som champangeskål… det kittlar intensivt med iskall champange runt klitoris och vidare ner mot skålen. Att dricka bubbel på det sättet är väldigt sinnligt, syndigt gott. Annars så åt vi vår enkla frukost, drack bubblet och gosade. Att gosa på morgonen är något som ger ett gott humör hela dagen. Det är skönt att ge sig hän lite grann innan dagens alla måsten drabbar oss. KROPPEN OCH MATEN eller MATEN OCH KROPPEN För att din kropp skall fungera krävs näring, fullvärdig näring. Så är det med allt som rör sig! Till och med sådant som vi människor skapat, bilar till exempel. Många vårdar bilens yttre och inre bättre än de vårdar sin kropp. Ingen ägare av en dyr sportbil skulle drömma om att låta motorn gå på 80 oktanigt bränsle. Ändå så är det just vad många gör när det handlar om deras kroppar. Vi fyller på med snabba kolhydrater, en massa raffinerat socker och annat skräp. I boken ”Det ofullkomliga djuret” skriver professor Göran Burenhult, ur ett evolutionärt perspektiv, om vad som är bra för oss. Rätt mat, rent vatten, rörelse, beröring och älskog är centralt för oss människor. En balanserad kost i kombination rörelse och motion ger oss sexiga kroppar. Jag håller med professor Burenhult när han säger; Det finns väl ingen som tänder på ölmagar, de flesta kvinnor får helt enkelt vänja sig vid dem…Vi behöver fett för att kroppen skall fungera! Går du hungrig eller om du bantar genom att hoppa över måltider så lurar du ingen annan än dig själv. Kroppen som minns historien, tänker SVÄLT! Konsekvensen är att din kropp börjar lagra fett för att ha det om tiderna blir ännu sämre. Din ämnesomsättning blir långsammare och det gynnar inte figuren. Äter du en god diet där afrodisiakiska ingredienser ingår behöver du aldrig vara hungrig och om du blir det så är det bara att äta. Ordet banta förresten, det lär komma från en amerikansk begravningsentrepenör vid namn Banting. Han upptäckte att hans kistor blev för små för den ”växande” befolkningen. Så ät men ät inte hela tiden. Framförallt ät inte bara snabbmat, med snabbmat menar jag halvfabrikat och hamburgare. Den snabbmat som finns i recepten är fullvärdig på många sätt. Njut av den och känn hur den påverkar dig. Bra mat och rörelse, fysisk aktivitet är hemligheten om man vill hålla vikten. Älskog är en bra övning för hela kroppen. Det berör på flera plan och för att bli bra, riktigt bra, kräver den träning. Ingen tror ju att man kan bli en bra, exempelvis friidrottare, utan att träna hårt och målmedvetet. Älskare eller älskarinna det skall vi tydligen bara kunna bli utan någon träning alls. Absurt tycker jag. De som förespråkar celibat och ingen sex före äktenskapet förespråkar kontroll av framför allt den kvinnliga sexualiteten. Som sagt tidigare, spräng alla puritanska lustbojor och njut, njut av livet, maten och framförallt varandra. Harlösa & Häggum 2005-2006.


Site search Web search

powered by FreeFind
Sitemap
Kontakta mig
Sonjas Hemsida